06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Gerda's snert zaken

Je kent ze vast wel, van die snertdagen…

Van oudsher had een snertdag een negatieve bijklank. Dit komt uit de scheepvaart. In vroeger tijden werden de restanten voedsel van de vorige dag doorgaans verwerkt tot snert. Zo vaak dat het de scheepslieden de neus uit kwam.

Gelukkig zijn mijn snertdagen een stuk vrolijker ?

Met een bord (h)eerlijke erwtensoep oftewel snert loopt een (bestuurs)vergadering veel soepeler. Lekker de dampen van de soep. De zintuigen worden geprikkeld. Mensen leunen achterover. Gaan lekker lepelen. Er ontstaat een soort mildheid. Er ontstaat verbinding, de scherpe kantjes zijn afgevlakt. De neuzen gaan dezelfde kant op. Met een tevreden gevoel kan er een goede start van het overleg gemaakt worden. De setting met de snert helpt mee aan een constructief samenzijn.

Ook is handel drijven een stuk eenvoudiger wanneer een authentieke snert aan je publiek wordt uitgeserveerd. De geur van de snert, de presentatietafel en het proeven van de snert met roggebrood en buikspek. De huiselijke setting is gecreƫerd in de winkel. De beleving van het winkelend publiek doet ertoe. De huiskamer (lees: winkel) is gereed voor de handel.

Toch liever geen snert ??? Je kunt ook kiezen uit andere recepten.

Wat een heerlijke soep! Dit smaakt naar het eten van mijn moeder…Nee! Dit proeft naar de keuken van oma!
winkelende dertiger

Lieve Gerda, ik heb onlangs in goed gezelschap jouw goud mogen proeven. En wat je proeft is nog zoveel meer dan een zalige erwtensoep. Je aandacht, je passie zijn er in vertegenwoordigd. Dat leverde niet alleen een lekkere maaltijd op. Maar een beleving. Sfeer. Het gevoel dat voeding meer is dan je maag vullen. Je bent met passie op een missie en dat proef je door alles heen. Tof tof tof!

Marike

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial