06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Rennen. Vliegen. Draven

Enige jaren geleden was ik totaal vastgelopen in wat ik zo goed kende, namelijk hard werken.

Altijd aan het werk zijn, op kantoor, thuis, op school. Overal waar werk te verzetten was, kwam ik in beeld. Rennen, vliegen, draven. En nadat ik al mijn taken volbracht had, ging ik nog even buiten rennen. Rennen om een frisse neus te hebben en orde te scheppen in mijn hoofd.

Uiteindelijk rende ik vooral weg van mezelf. Weg van de kern van mij. Er was geen houden meer aan, totdat ik niet eens meer even rustig kon zitten. Ik voelde letterlijk mijn zitvlees niet meer aan de stoel kleven.

Hard werken

In mijn leven heb ik vooral geleerd om hard te werken. Mijn ouders zijn van de generatie die werd geacht Nederland na de oorlog weer op te bouwen. Daarbij speelde de geloofsovertuiging een belangrijke rol. Doe maar gewoon en steek vooral je kop niet boven het maaiveld uit. De vuile was houden we binnen en er over praten kwam niet in beeld.

Ik ben grootgebracht in een groot gezin met acht kinderen. Ik ben nummer 7 in rij. Samen met mijn zusje, die vlak na mij geboren werd, waren wij de jongsten. 2 grote zussen en 4 grote broers. Je kunt je voorstellen dat uitblinken in zo’n grote schare kinderen nog niet zo gemakkelijk is. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Er was immers al voldoende drukte in zo’n gezin.

 

Tijd voor Speelkwartier

Na diverse coachtrajecten en trainingen heb ik de balans opgemaakt en ben ik tot de conclusie gekomen dat (naast het harde werken, dat deels nog bestaat) er ook ruimte mag ontstaan voor kwaliteiten, die tot nu toe niet tot uiting zijn gekomen. Het zogenaamde klompje goud dat lange tijd goed verborgen is gehouden diep in mijzelf.

Ik heb besloten dat de tijd voor het speelkwartier is ingeluid. Dat wil zeggen; je kwaliteiten naar buiten brengen. En dat alle facetten die daarbij horen tot uiting mogen komen. Zelfs het stralend falen!

Net als een kookproces; nadat alle ingrediënten zijn samengekomen en tot samensmelting overgaan, zal ook mijn speelkwartier dit proces weergeven.

Snertzaken en perfecte binding

Allereerst is het koken gestart met Gerda’s snertzaken. Heerlijke erwtensoep. Het vergaren van de fijnste ingrediënten, de mooiste producten en deze met aandacht zien te verkrijgen. Vervolgens deze snijden in blokjes met een soort regelmaat. Het tikkende geluid van het mes op de snijplank maakt dat ik in hogere sferen kom. Mijn hoofd gaat uit en mijn hart gaat aan. Mijn gevoel leidt me door het kookproces. En dan volgt het moment waarin alle ingrediënten stapsgewijze in de grote pan mogen, waarin alles samen komt. Natuurlijk heeft dit tijd en alleen de juiste tijd nodig om tot de perfecte binding te komen. Dat heeft me zelfs een eerste prijs opgeleverd: ‘De lekkerste snert van Friesland’.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het allereerste wat ik zou moeten doen is: zorgen voor mijzelf. Wat heb ik nodig, waar word ik blij van, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? 

Goed voor jezelf zorgen

In de tussentijd heb ik geleerd dat goed voor jezelf zorgen begint bij goede voeding. Wat stop je zoal in je lijf? Ik neem tegenwoordig ruimschoots de tijd. Tijd om goede voeding tot mij te nemen. Tijd om de juiste producten te kopen. Tijd voor de bereiding en het allerbelangrijkste; de tijd om het te nuttigen.

Samen genieten en uitwisselen aan tafel

Het liefst doe ik dat samen met mijn gezinsleden. Vooral het avondeten staat bij mij met stip op nummer 1. Wanneer een ieder aan het einde van de dag het beste van zichzelf heeft gegeven, dan is er tijd om een goede maaltijd te nuttigen. En als alle buiken gevuld zijn, kunnen we uitgebreid alle belevenissen uitwisselen. Mijn variëteit aan maaltijden doet mijn gezinsleden meestal enthousiast en nieuwsgierig thuiskomen. Zeker wanneer het afzuigsysteem zijn best doet de geuren buiten te verspreiden. Dan zwaaien zelfs de passanten even langer dan gebruikelijk naar mij…

Natuurlijk wijkt het gezelschap graag af in het weekend wanneer er familieleden en vrienden over de vloer komen te …. eten ?.

Natuurlijk

Natuurlijk! Wanneer je goede voeding tot je neemt, zal je energieniveau gaan stijgen. Natuurlijk voel jij je hierdoor fitter. En hoe hoger jij op de energieladder komt, hoe groter je blikveld wordt. Je kunt beter beslissingen nemen en bent meer flexibel.

Natuurlijk Gerda!

Goed voor jezelf zorgen begint met goede voeding, met het hart en met aandacht bereid. Kijk maar eens op mijn blog, voor inspiratie, mooie verhalen en natuurlijk (h)eerlijke recepten.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial