06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Het is juni 2020  als de auto & caravan zijn volgeladen om de reis naar Spanje te aanvaarden. Vele spullen zijn van de hand gedaan of opgeslagen in de loods bij de 12 resterende bananendozen. En zo werden ook de stadse fietsen na jarenlange trouwe dienst van de hand gedaan. Niemand in de naaste omgeving had er belang bij en zo belandden deze bij de lokale fietsenmaker.

Meer dan 8 jaar heb ik kilo’s goederen verscheept op mijn stalen ros

Als een heuse Van Gend & Loos heb ik items van de supermarkt naar huis verscheept. In minstens twee big shoppers aan het stuur volgepropt met waren en onder de snelbinder alle overige items ging het transport op weg. Naast transport van alle voedingswaar werden mijn kinderen ook veelvuldig begeleid op dit vehikel naar sport- & speelsessies bij vriendjes en andere uitjes in en rondom de stad.

Ontelbare keren crosste ik voor het nog ontbrekende item voor het diner

naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Dan de jarenlange dagelijkse routine op en neer naar hartje stad voor mijn werk. Nimmer aflatend mijn Gazelle velo. Altijd paraat en meestal opgeschakeld naar de 4 of 5 om de nodige kilometers vlotjes en soepel te maken. Veelal dezelfde route en zo af en toe een afwijkend parcours. Zelfs naar feesten en partijen bracht mijn tweewieler mij in mijn zomerjurkje en met hakjes op de mooiste en meest afgelegen plekken in het zomerseizoen,

wanneer de zwoele avonden niet leken op te houden.

Nu vele reiskilometers en avonturen verder kwam er plotseling schot in de zaak, een geheel nieuwe wending in ons reizende leven. Het verblijf in Nederland houdt langer aan en nieuwe mogelijkheden hebben zich aangediend. De swapfiets doet nog steeds dienst, maar de wens voor een eigen fiets is menens geworden. Eentje met meerdere versnellingen en een handrem zou wenselijk zijn. En dus ging ik op pad voor een nieuwe versie. En zonder vooropgezet plan beland ik bij eerdere genoemde fietsenhandelaar. Ik aanschouw de versies die buiten worden tentoongesteld en spreek een lichte voorkeur voor mijn merkfiets uit. En laat nou juist deze fiets ertussen staan. En ik besluit deze fiets nader te bestuderen en spreek vervolgens uit dat dit exemplaar verrekte veel op mijn oude versie lijkt.

De fietsenmaker lacht breeduit en zegt: ‘sterker nog, het is die van jou’!

Een brede glimlach verschijnt op mijn smoel en natuurlijk ik wil alleen maar mijn eigen fiets terug. Bijna een jaar heeft ie staan shinen in de wijk, op de stoep aan een doorgaande weg, maar niemand liet zijn oog erop vallen. En nu mag ik deze weer tot mijn eigen heuse wagenpark rekenen. Nadat de deal is gesloten trap ik met een blij gemoed en een mooi verhaal rijker de wijde wereld van Groningen weer in!

Als en Valentino op mijn o zo oude vertrouwde stalen Rossi.

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial