06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Na 2 jaar fulltime als nomad te hebben gereisd door voornamelijk Europa (Nederland, Zweden, Frankrijk, Spanje, Portugal, Egypte) werd het de hoogste tijd voor een fotoverslag. Maar niet zomaar een verslag met willekeurige foto’s verwerkt in een naslagwerk. Nee, ik maakte mooie

retroprints met een inspirerende tekst

die het fotobeeld versterken. Zo zijn deze retroprints inspiratiekaarten geworden voor mijn activiteiten als vreugdecoach en daarnaast zijn ze prachtig voor aan de wand en lekker licht ook. Een echte win-winsituatie, toch?

Egypte januari 2020. ’s Morgens voor tegen zevenen komt de zon al op en voor ik het weet overheersen de warme zonnestralen de wind die stevig over het land blaast. Zon, zee en snorkelen. Uren ben ik er zoet mee – dobberend op het wateroppervlak – en wanneer de wind de overhand heeft is snorkelen een ‘no-go’ en dan wordt fotografie met wandelen ingezet. Kilometers struinen langs de kustlijn leveren de mooiste plaatjes op net als de overblijfselen van een verlaten resort. Veel is er nog intact maar ook het verval is duidelijk zichtbaar geworden. En opeens sta ik op een plek wat dienst heeft gedaan als serre, waar het lijnenspel met zonlicht overduidelijk zichtbaar wordt. Waar moet ik kijken? De fotocamera in de aanslag en schieten maar. Het ene plaatje na het andere. Het is een adembenemend schouwspel zeker gezien de snelheid waarmee de zon zich aan de hemel verplaatst. Iedere positie werpt zijn eigen kijk op het uitzicht. Fenomenaal.

En dat lijnenspel is meteen een mooie levensspiegel

Waar richt jij je ogen op? Laat jij het licht toe en kun je vanuit je perspectief goed waarnemen? Of is een verandering van positie nodig?

Ik heb deze prints met extra glans laten afdrukken bij de Fotofabriek voor het mooiste effect. Het meest lastige was de keuze uit mijn grote assortiment foto’s op mijn harde schijf. Duizenden hebben daar hun weg gevonden naar betreffende map met bestemming. De rest ging heel voortvarend op de website door middel van het eenvoudige bestelprogramma. Trots en heel content ben ik met de strakke en vlotte aflevering van de prints. Binnen enkele dagen vond ik ze terug in mijn brievenbus verpakt in een folie en stevig karton, waardoor de foto’s kreuk- en krasvrij op de keukentafel liggen te ‘shinen’.

Wil je ook graag foto’s afdrukken of juist een fotoboek maken? Met een gerust hart beveel ik je deze fabriek aan. In de tussentijd ga ik verder met het verzamelen van nieuw fotomateriaal.

Hartelijke reis- & schrijfgroet,

Gerda Uiterwaal

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial