06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Boven op het zachte tapijt van onkruid lag dit prachtige exemplaar. Juist opengebroken en uit het hoge nest gewipt, dit blauwe reiger ei. Het is zo kakelvers naar beneden gesuisd dat het slijm nog niet hard en volledig opgedroogd is. De kartelrand laat zien dat het ei uitgekomen is, want het reigerjong heeft zijn beste beentje voor gezet met het uitpikken van de eischaal. Een zachte landing is het geweest omdat de schaal verder nog compleet intact is.

Mijn gedachten worden met deze aanblik direct geleid naar de

break-out rooms in Teams en Zoom

De nieuwste methode van online bijeenkomsten zowel zakelijk als privé. Met een grote schare mensen ben ik de laatste tijd actief deelnemer geweest van shows, seminars, cursussen en live-streams! Al ruim 1 jaar lang. De nieuwste manier van samenkomen in grote getale of juist in privé sfeer. Dansen & springen doe ik voor mijn camera zonder gêne, ook als er meer dan 1.000 deelnemers zijn. Een lach en een traan deel ik eveneens via datzelfde scherm.

Grenzeloos samenkomen

omdat de deelnemers uit iedere hoek van Nederland en zelfs over de grens  samen actief zijn om sprekers te bewonderen, kennis op te doen en te delen en als laatste ook veel plezier te beleven in deze meetings. Als proefkonijn werd ik zelfs ingezet en daarbij in een break-out room geplaatst met een deelnemer uit Spanje! De mogelijkheden zijn net als de tijdstippen onbegrensd. De grootste uitschieter is wel de zondagochtend te noemen wanneer om 07.00 uur de kick-off is en ik praktisch in mijn pyjama achter mijn laptopje zit voor het welbekende duwtje in de rug. Doelmatig werken is nu een eitje.

De break-out vindt plaats nadat een introductie heeft plaatsgevonden en in kleine groepjes kan worden samengewerkt of juist kennis kan worden uitgewisseld. Stappenplannen bespreek ik samen met deelnemers net als behaalde doelen. In een intieme setting helpen we elkaar en geven we elkaar feedback. Oud en jong treft elkaar in deze meetings. Nooit had ik gedacht dat ik zo actief en bedreven zou zijn in de voornamelijk digitale wereld.

Gelukkig leef ik in het perfecte referentiekader:

de natuur!

Zo blijf ik met beide benen op de grond en wordt ik rijkelijk voorzien van zuurstof. Blijf ik scherpzinnig en zo blijkt de natuur een prachtige metafoor te geven voor deze bijzondere tijd waarin we leven. Ik heb het digitale tijdperk omarmt maar kijk ook uit naar het moment wanneer ik daadwerkelijk uit het C-ei mag breken om het normale sociale leven weer eigen te maken. Ik werk aan de kartelrand om straks het deksel omhoog te kunnen wippen en mijn uitbraak te mogen creëren. Als ik dan val dan hoop ik ook op net zo’n zacht tapijtje te landen …

Hasta luego en take care 😊

Gerda Uiterwaal

 

#levensdoelen #doelen #lifecoach #choach #natuur #lifegoals #resetten #nieuweskilss #levenslessen #outdoor #reigers #blauwereigers #mindset #piositievemindset #challenge #loslaten #travel #reizen #groningen #stadspark #training #nlp

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial