06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Afgelopen week was het zover. Plotsklaps kreeg ik hevig en veel pijn in mijn mond. Mijn stem kraakte en kraste want een ontsteking piepte onder mijn grote kies achter in mijn mond. Het was letterlijk kiezen of delen. Ik koos voor het eerste deel. Het was weekend en mijn mond begon een pijn te vertonen dat niet in golvende bewegingen kwam of met steken, maar de pijn was volledig AAN.

Alsof een clusterbom mijn mond was binnengevallen

In het weekend naar de dienstdoende tandarts voor enig soelaas. Maar helaas was er geen zichtbare pijnlijke of ontstekende plek aanwijsbaar. Hele strips aan ontstekingsremmers en paracetamols vlogen door mijn keel. Iedere twee uur verlangde ik weer naar een verdovend middel om de pijn, die verrekte pijn maar niet te hoeven voelen.

Met een glimlach werd ik opgevangen bij de tandarts

Wel eerst handen alcohol gebruiken en een schietgeweer gericht op mijn voorhoofd voor een meting van mijn lichaamstemperatuur.  Als laatste het inmiddels klassieke mondkapje voor mijn mondgeur (?) of was het voor Corona ? Na een ontsmettingsgoedje te hebben gespoeld mocht mijn gebit blootgelegd worden op de grote stoel in de compleet overbelichte kamer. Relaxed probeerde ik te zijn. Rechtsonder geen levende zenuwen maar wel een dikke ontsteking. Dus de boor werd flink ik het amalgaan gezet. De hele vulling werd eruit geboord totdat er een vieze geur boven kwam drijven.

Oei, de ontsteking kwam aan het licht

Ik probeerde de golvende beweging in de stoel met mijn hele lichaam te volgen. En wonderbaarlijk lukte dat. Totdat een levende zenuw werd gespot en aangeraakt. Poeh! Ik deed een omgekeerde plank in no time totdat het gevoel weer voorbij was. Er moest nog wat verdoving in en daar was het wachten op. Door het kanaal werd de verdoving erin gejast! En meteen pakte ik de omgekeerde ‘planking’ methode weer op! Gatverderrie wat een zere ellende zeg.

En na voldoende verdovende middelen erin te hebben gepompt glijdt mijn lijf weer de sfeer van ontspanning in en vult de hele stoel weer in de licht golvende beweging. En zelfs tijdens de behandeling ben ik even afgeleid van alle ongein in mijn mond en vertoef ik in andere sferen. Voor het allereerst kan ik soort van ontspannen zijn en probeer ik in gedachten de slingers op de hangen. Gefocust en in hele ontspannen sfeer onderga ik deze fase van de broodnodige pijnbestrijding.

Dan volgt er een stroperige traan

Heel langzaam glijdt ie uit mijn ooghoek via mijn slaap richting mijn oor. Gelukkig vangt de tandarts deze liefdevol met een servet op en vraagt of het gaat. Ik maak een geluid uit het diepste van mijn keel voor bevestiging en hoop dat ze het begrijpt. Niets meer dan dat: ‘het gaat’. De behandeling is ten einde en bij het afscheid kan ik nauwelijks een fatsoenlijk woord uitbrengen omdat de mondspieren bijna volledig zijn lamgelegd.

Een antibiotica kuur wordt voorgeschreven zodat de ontsteking snel af kan nemen en de dienstdoende fistel kan afnemen. Ik ga struinen op internet voor een natuurlijke versie en kom uit bij Nano Zilver. Dat is zilverwater en wordt als een natuurlijke antibiotica gezien.

De letters op het etiket klinken als muziek in mijn oren: VERLICHTING!

In een split second denk dat ik de inhoud van deze fles gewoon in twee halve porties opsplits voor gebruik. Kan geen kwaad toch? Denk ik maar zo. De wens is zo groot dat verlichting zal volgen en begin direct met mijn eigen kuur! Mijn mond meerdere malen spoelen met dit water! Slechts twee dagen later ben ik van de strips met pillen af! Yesssss. Die verlichting waar ik zo naarstig naar op zoek was.

Een gouden tip dus! Nou ja zilver dan

Prima voor als je een natuurlijke onstekingsremmer nodig bent. Ben je verlichting nodig voor een ontsteking in je lijf, dan kan ik je Nano zilver van harte aanbevelen. De broodnodige verlichting kwam sneller dan ik in gedachten had. Gewoon verkrijgbaar bij de reformwinkel. De rottigheid van de kies heeft het hazenpad gekozen en ik ben weer blij met mijn gevulde smoeltje. De fles Nano zilver is volledig geconsumeerd en een nieuwe is toegevoegd aan mijn huisapotheek.

Gerda Uiterwaal

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial