06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Joop Braakhekke 8 december 2016

 

Het was een prachtig weekend in december in 2014. De plaats waar het evenement plaats zou vinden is Grouw in Hotel Restaurant Oostergoo.

De lekkerste snert zou worden getest door een panel van 3 vakjuryleden zijnde Albert Kooy, Henk Markus en niet te vergeten Joop Braakhekke.

De beroemde tv-kok en restauranthouder.

Blind zou een jury snert gaan proeven welke uitgeserveerd werd door Marcel Oost. Op deze prachtige zaterdagmiddag won mijn snert de hoofdprijs! Jawel. Mijn snert werd omschreven als authentiek en soep met karakter. Deze vakjury zorgde dat mijn soep als beste uit de bus rolde en zodoende mocht mijn snert schitteren op de lunchkaart van eerdergenoemd hotel-restaurant. Een kookboek en een stralende foto zijn de herinneringen aan deze middag. Ik straalde en meer dan verbaasd nam ik nog wat aanwijzingen op van de enige echte tv-kok Joop Braakhekke. En dit was nog maar een aanloop naar het WK snert koken.

En zo schitterde mijn naam in kapitalen op de lunchkaart.

Mijn receptuur wordt nog steeds verfijnd en alleen de mooiste en lekkerste ingrediënten worden aan mijn erwtensoep toegevoegd. Nog steeds blijft het gevoel de beste sturing te geven aan het kookproces. Maar vergeet ook vooral niet de wijze waarop de ingrediënten ter plaatse komen.

Prachtige herinneringen zijn er aan deze ‘kookgek’ en aan deze bijzondere middag.

Hartelijke (kook)groet,

Gerda

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial