06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

De knolselderij vindt vooral zijn weg naar de snert of erwtensoep, maar kan op zoveel meer manieren op je etensbordje terecht komen. Bijvoorbeeld als super gezonde frietjes of als smaakvolle zachte puree in je stamppot of gewoon als snelle romige selderijsoep. Eenvoudig te maken en lekker gezond. Dat de knol ook nog voedzamer is dan de aardappel is mooi meegenomen.

Knolselderij in de hoofdrol

Deze rondvormige wortel staat bol van de vitaminen en mineralen en

daarmee is de knol een supergroente

te noemen. De knol groeit ondergronds en is familie van de wortel. Bakken, frituren, koken, stomen of blancheren en zelfs rauw kan de knol verorberd worden. De welbekende selderijstengels worden meestal gebruikt om een soep een kruidige smaak te geven of juist als gezonde snack met een vleugje zachte kaas.

Dit keer heb ik er een zachte romige soep van gemaakt.

Een vegetarische versie met broodrestjes.

Ingrediënten:

500 gr knolselderij

1 kruidenbouillonblokje

500-750 gr water

1 ui

2 teentjes knoflook

Verse peterselie

Nootjes en broodkruim

25 gr olijfolie

Aan de slag:

De noten en/of broodkruim in de mengbeker stoppen. 10 sec/snelheid 10 . In een kom doen en apart zetten. Schil en snijd de ui in 4-en en ontdoe de knoflook van de schil. Doe deze in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 7. Duw het mengsel met de spatel naar onderen in de mengbeker. Voeg olijfolie toe en sauteer 3 min/120⁰ C/snelheid 1. Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 2-3 cm en voeg deze toe. Water in de mengbeker gieten totdat de blokjes onder water staan. Kook 20 min/100⁰C/snelheid 0,5. Ondertussen de nootjes in de koekenpan roosteren eventueel samen met de broodkruim (restjes).Peterselie fijnsnijden en tegen het einde van de kooktijd van de soep toevoegen. Blender 15 sec/snelheid 5-7. Checken welke structuur de soep heeft en eventueel herhalen. Schenk de soep in een soepterrine of grote serveerkom, garneren met nootjes & broodkruim en uitserveren maar!

Smakelijk ?

Natuurlijk Gerda

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial