06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Soms kun je bijzonder genieten van een stukje taart. Ik ben niet een echte zoetekauw maar wanneer dadeltaart wordt genoemd dan ben ik er als de kippen bij.
Mijn ervaring met dat deze dadeltaart is dat ie in no-time verorberd is.

Je zou kunnen stellen dat deze taart mijn guilty-pleasure is.

Heerlijk genieten van zoetigheid bij een kop koffie of juist bij een kopje thee.

Soms kun je neerstrijken op de bank met een goed boek of je favoriete tijdschrift. Een zachte deken toe en een verse kop thee. Op het schoteltje bij het kopje thee tref je in mijn geval het liefst een 1 (of toch meerdere) stukjes dadeltaart aan…

Dat is echt een geniet moment

oftewel mijn quilty-pleasure. Ook is deze taart als toetje uitgeserveerd met bijvoorbeeld een bolletje ijs een succesnummer. Vrienden maken doe je met deze dadeltaart.

TIP!

Nog een tip voor wat betreft de suikers. Gebruik het liefst geen geraffineerde (witte) suiker, want dat is een energieslurper in plaats van energieleverancier.

Mijn voorkeur gaat uit naar kokosbloesemsuiker

Mochten je smaakpapillen teveel worden geprikkeld door dadels dan kun je hiervoor in de plaats gedroogde vijgen nemen. Ook kun je naar hartelust variëren zoals deels dadels en deels rozijnen met gojibessen etc.

 

Ingrediënten voor deze delicious dadeltaart

225 gr roomboter (het liefst ongezouten

¾ kopje kokosbloesemsuiker

6 walnoten

1 ei

450 gr ontpitte dadels (liefst hele zachte dadels verkrijgbaar bij Oosterse toko’s)

1 pakje biscuit (bijvoorbeeld petit beurre of knappertjes)

Kokossnippers of gemalen kokos

 

Aan de slag met de delicious dadeltaart

Verkruimel het pak koekjes in een schaal. Hak de walnoten tot kleine stukjes. Smelt de boter samen met de suiker in de pan. Als het gesmolten is de dadels erdoor roeren. Het ei klutsen en deze erdoorheen roeren. De pan weer op het vuur plaatsen en het geheel aan de kook brengen. Nog eens goed doorroeren en de verkruimelde biscuit erdoorheen mengen. Bakpapier in een platte ovenschaal doen en hierin de dadelmassa storten. Zo plat mogelijk strijken met bijvoorbeeld een warm mes. Of gewoon met je handen. Doe dan een laag bakpapier aan de bovenkant en strijk met je handen de massa uit. Vervolgens kokosrasp of gemalen kokos erover heen strooien. In de koeling laten opstijven.

Probeer niet te proeven voordat je uitserveert..

anders heb je tekort voordat je gasten arriveren ?.

Eetsmakelijk.

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial