06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Gerda was op huwelijksreis, de tweede welteverstaan en met dezelfde man, maar dan 25 jaar later. Ze hebben genoten van Curaçao en het lekkere eten. Zelf heeft ze de pannen een tijdje niet aangeraakt. Ook wel eens lekker.

Ik heb me volledig gestort op de Caribische keuken.

We hebben iedere dag een gerecht van de lokale kaart gekozen en het liefst iedere dag op een andere plek. Eten bij Zanzibar in de Jan Thiel baai met de meest mooie zonsondergang of juist midden op het eiland bij de Buurvrouw. Daar is een mooi restaurant ingericht onder een grote palapa. Iedere keer lieten we ons verrassen door het gerecht dat de kok of serveerster ons had aanbevolen.

Hoofdgerechten bestaan hier voornamelijk uit gebakken vis, stoofschotel van kip, rundvlees of geitenvlees (kabritu). Veelal worden deze gerechten geserveerd met erwten, rijst, aardappels of funchi (de Caribische polenta). Allemaal even lekker als je het mij vraagt.

En de vis?

Die wordt vers geleverd vanuit Westpunt

De grootste tonijn en andere vis werd door de locals aangevoerd in kleine bootjes. De vis wordt meteen gereed gemaakt en in moten gehakt. Het afval wordt gedumpt in zee en wordt direct opgeslobberd door de schildpadden en vissen. Er wordt daar (ook door ons) fanatiek gesnorkeld. Prachtige schildpadden worden hier onder water gespot.”

Vandaag inspireer ik jullie met een bolo di Batata Dushi

oftewel een zoete aardappeltaart.

Ingrediënten voor een hele taart:

1 kopje gekookte en fijn geprakte zoete aardappel
1 ½ kopje bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1 kopje suiker
½ theelepel zout
2 eieren (opgeklopt)
2 theelepels vanille aroma
½ kopje + 4 theelepels kokosolie
¼ kopje gele rozijnen
¼ kopje gehakte walnoten

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Een bakvorm invetten met de olie en bestrooien met bloem. Overtollige bloem verwijderen. Bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, suiker en zout met een pollepel samen mengen. In het midden een kuiltje maken en de eieren, vanille aroma, olie en de fijngeprakte zoete aardappel toevoegen en goed roeren. Rozijnen en walnoten toevoegen. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. De vorm midden in de oven zetten en bak de taart gaar in ongeveer een uur. De taart uit de oven nemen en af laten koelen. Ik zeg eet smakelijk ?

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial