06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Zoals de Sint zijn pieten inzet voor hulp heb ik deze keer ook een hulpbron ingezet. Hulp van mijn zus uit Friesland welteverstaan. Jullie wel bekend toch? Sinterklaas is onlangs hier aangekomen. Ik heb een vrolijke frisse soep gemaakt voor het heerlijk avondje.

Ik zat een beetje te stoeien met de soep. Ik wilde een fris smakende soep en een soep vol vitamines. Een mooie oranje kleur daar had ik mijn zinnen op gezet. Een vrolijke Pompoensoep. Wanneer ik de marktkraam bezoek trekt de oranje kleur van de pompoen zo mijn aandacht en voor ik het weet belandt er een exemplaar in mijn boodschappentas. Met de neus in de wind fiets ik naar huis en stal al mijn inkopen uit op het aanrecht en begin te snijden. De grote pan op het vuur en laat het maar borrelen en bruisen.

Het verwachte frisse resultaat bleef helaas uit na herhaalde pogingen, dus heb ik mijn zus Foke gevraagd voor tips. En zie daar, er is een heerlijke frisse Friese pompoensoep ontstaan. En zo zie je maar weer hoe binding ook kan werken….. Hartelijk dank zus voor je bijdrage.

Fijne Sinterklaasavond gewenst!

Ingrediënten voor pompoensoep:

1 oranje pompoen

2 winterwortelen

1 sinaasappel

1 appel

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode peper

3 cm gember

snufje kurkuma

scheutje tamari

snufje Keltisch zeezout

plm. 300 ml water

handjevol pompoenpitten

beetje Griekse yoghurt (voor de opmaak)

Bereiding pompoensoep

Schil de pompoen en verwijderd de draden en pitten. Snijd de pompoen in blokjes net als de winterwortelen, de appel. Snijd de uien, peper, gember in kleine stukjes en pers de sinaasappel. Fruit de ui en voeg de peper, gember, knoflook en kurkuma toe. Flink blijven roeren. Daarna de blokjes pompoen en wortel toevoegen. Als laatste de appel en geperste sinaasappel in de pan doen. Een portie water erbij en zo’n 20 minuten zachtjes laten koken. Scheutje tamari en snufje zout toevoegen naar smaak. 

Bij het opdienen een lepel Griekse yoghurt toevoegen met een paar pompoenpitten.

Eetsmakelijk.

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial