06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Ananas is een tropische fruitsoort die geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Door deze exotische vrucht aan je menu toe te voegen krijg je weinig calorieën binnen en je voorziet je lichaam van goede voedingsstoffen. En lekker dat ‘ie is.
Natuurlijk wil het oog ook wat. Zelfs op de camping is deze salade te maken en ik durf te wedden dat je buren met enige jaloezie richting je bord gluren.

Er zijn zelfs schilderijen gemaakt met de afbeelding van een ananas.

Ze zijn dus naast erg lekker ook gewoon erg leuk. Je ziet de meest mooie en gekke afbeeldingen vergezeld van de tekst: ‘Wees een ananas. Sta recht, draag een kroon en wees zoet als de binnenkant’. Hoe leuk is dat?
Ik ga er even filosoferend op door, want die salade is dadelijk zo klaar.

Sta recht net als een ananas

Soms weet je het even niet zo goed of is iets nog niet zo duidelijk voor je. Dan een kleine tip van dit zomers fruit: sta lekker stevig in je schoenen en ga voor je idealen. Volle vaart vooruit! Go for it!

Draag een kroon

Onzekerheden, we kennen ze allemaal. Er is ongetwijfeld genoeg reden om trots op jezelf te zijn. Dus zet ‘m op!

Wees zoet als de binnenkant

Doorgaans zijn we best een beetje streng voor onszelf en overladen met to-do-lijsten, noem maar op. Maar gun jezelf ook de tijd om niets te doen (note-to-myself). En doe vooral dingen waar je blij van wordt.

Wees een ananas. Sta recht, draag een kroon en wees zoet als de binnenkant

Leuke reminder voor dit zonnig wekkend.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 ananas
2 bleekselderij
1 paprika
1 appel
1 zakje Rucola
2 eieren
1 tomaat
200 gr kipfilet
3 eetlepels yogonaise
Peper
Herbamare zout

Aan de slag:

Snijd 1 ananas in blokjes en snijd de andere in 4 parten met het groen (de kroon) er nog aan en probeer deze heel voorzichtig uit elkaar te trekken. Deze zijn  bedoeld voor het uitserveren. Hol deze 4 parten uit. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper, zout en mogelijk nog andere smaakmakers. Een scheutje olie erbij en even laten staan. Snijd de paprika, bleekselderij en appel in stukjes. De tomaat van vruchtvlees ontdoen en in kleine blokjes snijden. Doe al deze gesneden groenten in een grote schaal. Dat is handig voor het mengen. Kook de eieren en snijd deze in partjes.
Bak de kipfilet blokjes in de pan. Even af laten koelen en toevoegen bij de gesneden groenten in de grote schaal. Een zakje rucola toevoegen. De yogonaise toevoegen
Husselen maar.

Eet smakelijk
Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial