06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Als ik spruiten bereid komt er één gedachte bovendrijven die mij 15 jaar terug brengt. Mijn jongste spruit koos wekelijks spruiten voor het avondeten. Week in week uit koos zij voor dezelfde groene groenten. Een hele supermarkt vol kleurige groenten en toch koos zij voor die ene groene groente. En iedere keer zat deze jongste spruit bovenal te smullen van deze groene groente terwijl de rest van het gezin nog net niet met lange tanden zat te eten. Nog even een vermelding waard dat de meeste kinderen geen spruiten lusten vanwege de bittere smaak…

Tegenwoordig nuttigen we (gelukkig) wekelijks geen spruiten meer en hebben we een meer gevarieerde receptuur beschikbaar voor bereiding. Vandaag heb ik gekozen voor pittig, net als mijn jongste spruit.

In dit recept is voor rijst gekozen, maar je kunt net zo gemakkelijk couscous gebruiken. Couscous maakt het pittige karakter iets zachter van smaak.

 

Ingrediënten:

1 pak spelt rijst

500 gram spruiten

2 x 200 gram vegaballetjes

1 grote rode of gele paprika

1 boemboe rode curry

 

Bereiding

Snijd de kontjes van de spruiten en ontdoe ze van de buitenste blaadjes. (Tip: Wanneer de maatvoering van de spruitjes nogal verschillend is, snijd je een kruis in de grote spruitjes. Tijdens het kookproces zijn ze allen gelijktijdig gaar). Snijd de paprika in kleine reepjes. Doe de spruitjes in de pan met een laagje water en een snufje zout en kook ze in een kleine 10 minuten gaar. Bak in een wok de vegaballetjes krokant en voeg de spruitjes samen met de reepjes paprika toe. Op hoog vuur omroeren en na plm. 5 minuten de boemboe curry toevoegen tezamen met een scheutje heet water. Nog even een paar minuten op hoog vuur goed doorroeren en klaar is Kees.

Eetsmakelijk ?

 

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial