06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

En dan sta je met beide benen op de grond in 2019. Zo’n nieuwe maand in een nieuw jaar schept een beetje verwarring. De oude, slechte gewoontes laat je het liefst achter je. En er liggen nieuwe kansen in het verschiet. Kansen om nieuwe gewoontes aan te leren, maar hoe pak je dat aan? Je maakt wensenlijstjes en hoopt dat je veel van je nieuwe plannen uit kunt voeren.

En zo staat op nummer één in mijn wensenlijst… een slankere body

Zeker na zo’n overweldigende decembermaand wil je dolgraag weer naar een normaal eetritme. De maand januari is ook een maand waarin je ‘droog’ staat. Tenminste, als je mee doet aan de 31 dagen geen alcohol challenge. En zo kun je je lijf ook een beetje rust gunnen met goede voedingsstoffen. Want de afgelopen maand stond veel in het teken van suikers in de vorm van chocola en zetmeel uit de frietjes, de gebakken aardappeltjes of puree.

We starten het nieuwe jaar dan ook gezond met een heerlijke maaltijdsoep. Een goed alternatief voor aardappelen en licht aan koolhydraten.

Je kunt er met gemak een vegan versie van maken

Deze versie is met kippenbouillon gemaakt, maar dat kan net zo goed een kruidenvariant zijn.

Hierbij het recept en laten we er een voedzaam jaar van maken!

Ingrediënten 4 personen:

1 hele knolselderij
100 gram hazelnoten
Roomboter of kokosolie
2 uien
3 tenen knoflook
1 liter bouillon (verse of gemaakt met 2 blokjes)
Peterselie
Snufje peper & zout

Aan de slag:

Hak de noten in kleine stukjes en rooster ze in een koekenpan op laag vuur, totdat ze lichtbruin van kleur worden. Snijd de knolselderij en de ui in kleine blokjes. Verhit een klontje boter in de soeppan. Fruit de ui op middelhoog vuur en voeg daarna de blokjes knolselderij toe. Af en toe roeren en ruim 5 minuten bakken.
Pers de knoflook en bak deze nog even een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe totdat het net onder water staat. 10-15 minuten laten koken. Indien nodig nog een beetje water toevoegen. Op smaak maken met peper & zout. Serveer de soep met de stukjes hazelnoten en fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial