06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Traditiegetrouw wordt er met Pasen gezocht naar eieren

Ik wil alleen maar heel graag mijn ei kwijt en ben op zoek gegaan naar het ei van Columbus. Misschien kan ik beter maar eieren voor mijn geld kiezen. Of juist bedenken dat een half ei beter is dan een lege dop.

En ach, eigenlijk is alles ok of anders gezegd: ‘koek en ei’

Natuurlijk wil ik de kip met gouden eieren nog niet slachten. Maar ja een omelet kan ook niet gemaakt worden zonder eieren te breken.

Ik heb er toch nog even moeite voor gedaan en ben op eieren gaan lopen. Raad eens? De grap is dat ik voor een appel en een ei deze ingrediënten heb verkregen, want het merendeel lag in mijn koeling. Ik kreeg een tip uit een verrassende hoek, maar ja die kwam met het zout toen het ei al op was. Het gerecht was namelijk al klaar. Het is ook nog geen mei, want in mei legt ieder vogeltje een ei.

Maar ik geloof dat ik nu even mijn ei kwijt ben. Hopelijk kun je net als mij jouw ei hierin kwijt.

Ik wens een ieder een vrolijk Pasen!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eieren (medium)
2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
Cherrytomaatjes
peterselie
50 gr geraspte kaas
4 plakjes Italiaanse ham
snufje peper & zout

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 °C. De ovenschaaltjes (bijvoorbeeld cocottes) invetten en bekleden met bladerdeeg. Even gaatjes met de vork prikken en de schaaltjes plm 5. minuten in de oven doen. Het deeg komt zo al iets omhoog voordat deze belegd gaat worden. De tomaten in schijfjes snijden en de peterselie heel fijn hakken. Beleg het bladerdeeg met deze ingrediënten. Strooi de helft van de geraspte kaas hierover. Nu met 2 plakjes ham een soort bakring maken voor het ei. Alvorens het ei te breken het restant geraspte kaas erin doen. Voorzichtig het ei breken (dooier moet heel blijven). Zet de schaaltjes in de oven voor plm. 15. Minuten (net zolang tot het ei gestold is).  Meteen serveren.

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial