06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

2020 klopt al stevig op de deur en dat betekent een geheel nieuwe bladzijde in mijn schrijf carrière. Helemaal blanco en nog te vullen met 1001 avonturen en belevenissen. Een heerlijk gevoel verwarmt mij diep van binnen met dit idee. Blij word ik ervan.

Dont’t miss any chance that life gives you to jump into unknown territory!

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar waarin het buitenland avontuur lonkte en waar dromen werden gerealiseerd. 2019 was het jaar om nieuwe koers in te zetten en ervaring op ‘onbekend buitenlands terrein’ op te doen. Hoe manifesteer je jezelf dan en welke kwaliteiten worden dan ingezet. Zo waardevol om jezelf bloot te stellen aan nieuwe prikkels en jezelf te herontdekken. Een echte aanrader voor diegene die zichzelf opnieuw wil uitvinden.

En waar nieuwe deuren opengaan is het ook weer tijd om andere te sluiten. De receptuur voor 50 plus wordt met dit recept afgesloten. Als laatste knal ik het jaar uit met mijn meest favoriete oliebollen recept. Heerlijk krokant gebakken. Vers van het mes om uit te serveren. Knallend het oude jaar uit! Het nieuwe jaar ga ik mijn eigen winkel verder uitbreiden met zuiver en alleen de lekkerste recepten. Mocht je me kwijt zijn dan kun je mij ten allen tijde vinden in de keuken. Allerlei snufjes en smaken proberen doe ik het allerliefst en daar ga ik verder mee aan de slag. Nieuwe recepten, nieuwe verhalen en nieuwe filmpjes maken. Daar ga ik in het nieuwe jaar mee van start.

In de ruim 2 jaar waarin ik recepten en verhalen heb geschreven zijn er meer dan 100 uit mijn koker gerold en ik ga deze bundelen tot een verrukkelijk en compact verhalenkookboek. Een naslagwerk waarin mijn levenservaringen en heerlijk eten hand in hand gaan. Tafelen thuis en outdoor, in Nederland en ‘abroad’. En wat een bedrijvigheid heeft het de afgelopen tijd gekend. Van het lege nest syndroom tot het leven inblazen van een nieuwe droom. En vervolgens het leven van die droom.

Avonturen beleven en mooie herinneringen maken is het nieuwe credo.

Mocht je mij willen blijven volgen schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Rest mij een ieder een gezond en liefdevol 2020 toe te wensen waarin koken met sterren en avonturen beleven mogelijk ook op jullie lijstje staan!

Volg je dromen en laat je hart spreken.

Hierbij het lekkerste recept voor glutenvrije oliebollen en veel plezier met bakken.

Ingrediënten:

500 gr speltmeel

2 zakjes bakkersgist

1 el suiker

1 el kokosbloesemsuiker

Snufje zout

1 tl kaneel

Rasp van ½ citroen

1 ei

250 gr sojamelk

Kleine stukjes (van stevige) dadel

2 flessen zonnebloemolie

Aan de slag: (Thermomix TM6)

Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de sojamelk in de mengbeker en breng deze op temperatuur (1 min/37⁰C/snelheid 1). Voeg de gist, zout, suiker, kaneel, zeste toe en mix dit geheel tot een glad beslag (15 sec/snelheid 6). Kneed het deeg (3 min/zonder maatbeker/kneedstand). Als laatste tegen het einde van de 3 minuten kneden de dadels toevoegen. Doe het beslag in een grote kom en dek deze af met vershoudfolie. Daaroverheen een theedoek en op een warme plek een uur laten rijzen. Schenk 2 flessen zonnebloemolie in een gietijzeren pan. Verwarm deze tot 190⁰ Celsius. Doop 2 eetlepels in de olie en schep met deze lepels een bol beslag uit de kom. Doe deze vervolgens het beslag voorzichtig in de pan met hete olie. Bak 5 bollen per keer in zo’n 5 à 6 minuten gaar. Af en toe omkeren totdat ze goudbruin zijn.

Smakelijk en GELUKKIG NIEUWJAAR!

Hartelijke kook & bakgroet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial