06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Aankomende zondag zitten we als gezin weer eens samen aan tafel. Begin dit jaar deden we dat nog iedere dag. Tegenwoordig zien we elkaar een stuk minder want de kinderen zijn inmiddels het huis uit. In ieder geval zitten we eens in de zes weken aan tafel. Een heerlijke maaltijd met aandacht bereid, zorgt ervoor dat er genoten wordt.

Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens het eten en het is gezellig samen zijn

Als het buikje dan goed rond is gegeten ontstaat er ruimte voor het delen van (sterke) verhalen. Ik zie de blije smoelen van de kinderen al voor mij. En dit is het gerecht dat ik zondag op tafel zet.

Ingrediënten:

200 gram biologische kipfilet
3 jalapenopepers (potje Casa Fiësta)
1 grote ui
2 tenen knoflook
4 rijpe vleestomaten (of tomatenblokjes uit een blik)
1 el kokosolie
1 el vers oreganoblad (of ½ el gedroogd)
150 gram geraspte kaas (belegen)
2 dl yoghurt
8 kleine tortilla’s
Snufje zout

Aan de slag:

Kook de kip in water met snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de pepers in kleine reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pepers toe met de tomaten, oregano en zout. Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de kip in reepjes en meng ze met de kaas en yoghurt. Verwarm de over voor op 180 graden. Verhit de koekenpan en warm de tortilla’s op tot deze zacht zijn. Schep het kipmengsel in het midden van de tortilla’s. Rol de tortilla’s op en leg ze met de naad naar onderen in een ingevette ovenschaal. Schep de saus erover en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Succes verzekerd! Ik zeg eet smakelijk ?

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial