06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Geen pizza, geen patat, maar pannenkoeken! Welk P-menu is het lievelingsgerecht van jou (kinderen)? Bij ons is pannenkoeken eten nog steeds een feest.

Robuuste en dikke pannenkoeken of juist een elegante flinterdunne. Deze aan tafel beleggen met je meest favoriete smaak aan beleg, zoals banaan, appel(stroop), honing, poedersuiker. Noem maar op! Uiteraard mogen de spek- en kaaspannenkoeken niet ontbreken.

Ik ken huishoudens waar wekelijks op woensdag pannenkoeken worden gebakken. Tot een groot genoegen van de kleine kids. Juist voor de kleintjes is het feestelijke kost, want pannenkoeken kunnen makkelijk uit het vuistje gegeten worden. Ook in mijn beleving is het bakken ervan al vreugdevol.

Vooral zomerdag wanneer ik de gaspit – de campingversie – naar buiten sleep en mij op het terras installeer als kok voor de bereiding van alleen de lekkerste versies. Daarbij mag natuurlijk de salto niet ontbreken. Even de pannenkoek los schudden in de pan en 1-2-3 de pannenkoek de lucht in slingeren. Met een lichte smak belandt ie net zo soepel weer in de pan. Nog even goudbruin bakken en bon appetit.

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag! Op deze dag gaan leerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor ouderen in de buurt. Mooi initiatief toch? Zo krijgen de ouderen een beetje extra aandacht. Zeg nou zelf, samen eten is toch veel gezelliger?

Een degelijke variant heb ik gemaakt. Voor wie ga jij ze bakken? Fijne pannenkoekdag gewenst!

Ingrediënten:

  • ½ pak meergranen pannenkoekmix
  • 5 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 500 gr biologische halfvolle melk
  • 2-3 eieren
  • Scheutje olie
  • Snufje zout
  • Roomboter

Aan de slag:

Doe een half pak mix in een grote kom. Voeg hieraan toe havermout, lijnzaad en zout. Al roerend de melk toevoegen. Klop met een garde of met de mixer de eieren een voor een door het beslag. Laat het beslag ruim een half uur rusten. Een klontje roomboter in de koekenpan verhitten en een scheplepel beslag dun uit laten lopen. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial