06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Er wordt wel eens gezegd dat het ontbijt de belangrijkste start van de dag is.

Zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk!

Het ontbijt levert je energie en het zet je darmen aan het werk. Mogelijk ga je later op de dag meer eten en sneller kiezen voor snacks wanneer je deze maaltijd overslaat. Niet iedere dag heb ik tijd voor een uitgebreid ontbijt, maar op mijn vrije dag of in het weekend maak ik er graag tijd voor.

Zelf ben ik wel te vinden voor een stukje worteltaart.

Met suiker, zonder suiker, met gluten of juist glutenvrij. Een stukje worteltaart kan ik moeilijk weerstaan. Steevast wanneer ik naar de cursus ga wordt er naast een kop thee verrukkelijke worteltaart geserveerd. En iedere keer laat ik mij verrassen door de fijne smaak.

En dat bracht mij op een idee. Je bent er vast mee bekend dat worteltaart wel wat tijd in beslag neemt om te maken. Deze variant is een piece-of-cake om het zo maar te noemen. Het neemt maar een kwartiertje van je kostbare tijd in beslag en is supergezond! De havermout is de basis voor dit recept. En deze keer heb ik de noten vervangen door dadels.

Ingrediënten:

50 gr havermout
50 gr geraspte wortel
20 gr cranberry’s
200 ml melk
1 theelepel kaneel
3 verse dadels

Aan de slag:

Ontpit de verse dadels. Breng de havermout, de cranberry’s en ongeveer ¾ van de geraspte wortel samen met de melk aan de kook. Zachtjes laten koken voor ongeveer 15 minuten en regelmatig doorroeren. Op het laatst de kaneel eraan toevoegen. Doe de pap in een kom en garneer deze met het restant wortel en de verse dadels.

Eetsmakelijk ?

 

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial