06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Vandaag een recept op de pof. Ik breng jullie iets aan de man, zonder dat ik weet of het ooit terugbetaald wordt. Op de pof verkopen heet dat. En laat dat poffen nou helemaal passen bij aardappelen.

Zijn de piepers bij jou al gejast?

Nee? Doe geen moeite! Vandaag ga ik ze niet van hun jasje ontdoen, maar poets ik ze gewoon even schoon. Ze gaan namelijk op de barbecue. Nu het hoogzomer is en de vakantie voor de deur staat, durf ik te wedden dat de barbecue dit weekend bij veel mensen aan gaat.

Zo’n warme zomeravond geeft het perfecte vakantiegevoel

gezelligheid en qualitytime met goede vrienden of met het hele gezin lekker bakken en eten.

Dit bijgerecht is eenvoudig te maken en met de topping kan gevarieerd worden. Ik heb gekozen voor een hummusversie. Aangemaakt met verse knoflook voor een zoetige zachte smaak. Een vega variant die heel verfrissend is.

Geniet van een zonnig weekend en van (het zicht op) de vakantie.

Proost op de zomer!

Ingrediënten voor 4 personen:

4 iets kruimige aardappelen
1 blik kikkererwten
1 flinke teen verse knoflook
2 el magere kwark
1 el olijfolie
2 el fijn gehakte munt
Snufje paprikapoeder
Snufje peper

Aan de slag:

Was de aardappelen met de hand onder de kraan. Even afdrogen met keukenpapier en in zilverfolie wikkelen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Doe de pakjes aardappel op een rooster in de oven voor ongeveer een uurtje. Daarna kunnen ze op de barbecue. Doe de kikkererwten samen met de knoflook en olijfolie in een maatbeker. Met de staafmixer tot een gladde pasta pureren. Schep de kwark erdoor en breng op smaak met peper. Snijd de aardappel over de lengte in en druk deze iets open. Verdeel de hummus over de aardappel. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder en een takje verse munt.

Eet smakelijk 🙂

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial