06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Zaterdagochtend 09.00 uur zijn we ter plaatste van ons oude huis. De laatste keer de sleutel in het slot en de aller, allerlaatste spullen verwijderen. Van het doorzagen van de vrieskist tot aan het legen van de schuur. Van het demonteren van kantoor naar de schoonmaak van de houten vloer in de kamer.

Daar stonden we dan op zolder. De 25 jaar oude vrieskist zou opgedeeld worden in twee en daarna afgevoerd worden naar de stort. De vrieskist past niet meer door het trapgat wegens een eerder uitgevoerde verbouwing … In het kort hebben we de kistloopbaan doorgenomen net als de diverse standplaatsen.

Voornaamste taak het koel bewaren van mijn snertproducten, ruim 20 jaren lang

De reciprozaag begint te brommen en voor ik het weet is ie doormidden. Klaar voor de start – nee stort in dit geval.

De oude Amerikaanse eik is nog steeds blad aan het loslaten en maakt zich klaar voor de winter net als wij… Voor de laatste keer wordt het blad bijeen geveegd.

Loslaten en ruimte creëren voor het nieuwe

En na zo’n stevige fysieke werkdag gaan we huiswaarts en is een pizza een welkome smakelijke maaltijd. En dan bedoel ik niet een afhaalversie met een bodem van deeg, maar een rijkelijke vlezige versie.

Voor èchte mannen! Manlief werd er in ieder geval heel erg blij van

na zo’n werkdag.

Ingrediënten:

400-500 gram rundergehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eieren
1 verse peper of 1 snufje peperpoeder
Herbamare keukenzout

Voor de topping:

2 blikjes tomatenpuree
250 gram kastanjechampignons
75 gram rucola
1 rode paprika
1 bol mozzarella
100 gram pittige geraspte kaas
2 tl Italiaanse kruiden
verse basilicumblaadjes
10 cherrytomaatjes

Aan de slag:

Snijd de mozzarella en de champignons in plakjes en halveer de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, pers de knoflook en meng samen met het ei door het gehakt. Peper en zout naar smaak toevoegen. Bedek de bakplaat met bakpapier, doe het gehaktmengsel erop en druk het mengsel uit tot een pizzavorm.
Besmeer de bodem met tomatenpuree en beleg deze met champignons, mozzarella, geraspte kaas, paprika en tomaatjes. Bestrooien met Italiaanse kruiden. Laat de pizza in 45 minuten in de oven gaar worden. Het vocht dat vrijkomt uit het gehakt tussendoor voorzichtig afgieten. Tenslotte de pizza garneren met rucola en basilicum. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial