06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Wanneer ik een hele bloemkool heb gekocht op de markt is deze normaal gesproken te groot voor 1 portie groente voor 4 personen. En zodoende blijft er meestal

een kleine portie over welke precies voldoende is voor deze amuse

Bloemkool is een traditionele groente voor een Hollandse maaltijd. Het zit vol met voedingstoffen als vitaminen & mineralen en bevat vooral veel calcium. Daarnaast is chilipoeder goed voor de spijsvertering en werkt knoflook ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem.

Zeker nu de griepepidemie zijn hoogtepunt heeft bereikt is het raadzaam gebruik te maken van verse kippenbouillon omdat deze aangemerkt kan worden als èchte opkikker. Beterschap aan alle grieppatiënten

Ingrediënten voor romigste bloemkoolsoep

Plm 200 gr bloemkoolroosjes
1 eetl. boter
½ sjalotje
200 ml verse kippenbouiilon
1 sneetje brood
1 et olijfolie (om in te bakken)
1 teentje knoflook
100 ml slagroom
½ tl chilipoeder

Aan de slag met Gerda’s romigste bloemkoolsoep

Was de bloemkoolroosjes en snipper het sjalotje. Doe boter in de pan en bak de bloemkool samen met de sjalot enkele minuten op zacht vuur. Voeg de kippenbouillon toe en breng dit alles aan de kook. Ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.

Ondertussen het brood in repen snijden en deze bakken in de olie. Aan beide kanten goudbruin bakken en deze vervolgens met de half doorgesneden knoflook inwrijven. Nu de soep pureren en de slagroom toevoegen.

Schenk de soep in kleine glaasjes of kopjes en garneer met een dotje chilipoeder. Het soldaatje erin steken en klaar is Kees.

Meteen uitserveren!

 

Eetsmakelijk

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial