06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Met nog een slaperige blik een oog werpend op mijn rijk gevulde fruitmand pak ik willekeurig een aantal stuks fruit en meng deze met de staafmixer tot een zacht en glad mengsel. Even een likje met de vinger erdoor om te proeven…

’s Morgens de dag beginnen met een glaasje lauwwarme citroensap gevolgd door verse vruchtensap is een goed begin van de dag. Vers vruchtensap heeft een heerlijke geur en smaak en het lest de dorst. Goed op zomerse dagen. Verse sappen zijn behulpzaam bij het afvallen en helpen je goed te voelen. Een belangrijke voorwaarde is dat je vruchtensappen op een lege maag drinkt – niet onmiddellijk na ander voedsel!

Fruit in de hoofdrol vandaag

Fruit is net als groenten licht verteerbaar en zijn een goede energiebron. Veel voedingsstoffen zitten in groenten en fruit die uitermate geschikt zijn voor een prachtige welgevormde zomerbody. Een zomerbody dat lekker in beweging kan (shake your body) en straks natuurlijk prima in de bikini past. Win-win lijkt me. Laat de zomer maar komen.

Groenten hebben bijrol

Voor de samenstelling zijn er geen regels, gewoon een willekeurige keuze waar ik trek in heb. Deze keer heb ik zelfs ijsbergsla toegevoegd voor de smaak. Sla? Precies, sla omdat de verse spinazie niet meer op voorraad was in mijn koeling. De smaak wordt er zachter door en de samenstelling wordt minder lobbig door het hoge vochtgehalte. Voor de zoetekauw nog een beetje agavesiroop toevoegen en dan heb je de lekkerste shake te pakken.

Ingrediënten voor twee personen:

  • 2 bananen
  • 2 kiwi’s
  • 1 appel
  • 1 tot 2 slabladeren
  • Vleugje citroensap
  • Bloopje agavesiroop

Voor de garnering:

  • 10 bosbessen
  • el gebroken lijnzaad

Aan de slag:

Ontdoe de bananen van de schil. Breek de banaan in parten en doe deze in een mengbeker (of blender). Schil de kiwi’s en appel. Snijd de citroen door midden en pers enkele druppels tot een halve citroen in de mengbeker. Het geheel met de staafmixer of in de blender mixen tot een glad geheel.

Een tot twee slabladeren van de krop halen en afspoelen. Deze toevoegen in de mengbeker en eveneens mixen. Een likje proeven en eventueel zoetigheid toevoegen in de vorm van een verse dadel of agavesiroop. Een hele goedemorgen!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial