06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Vorige week zaterdag waren we present bij de start van het Skûtsjesilen. Een prachtig traditioneel evenement op de Friese wateren. ’s Morgens vroeg de meren op met ons sloepje en genieten van een stralende dag. Per toerbeurt aan het roer staan en koers zetten naar het mooiste plekje op het Pikmeer.

Mand met proviand was goed gevuld

Traditiegetrouw waren we goed voorzien van de nodige hapjes en drankjes. Want als gastheer (of -vrouw) wil je never nooit nee verkopen en dus hadden we voorraad te over. Van gesmeerde broodjes tot een verse salade, van blokjes kaas tot omeletpuntjes. De mand met proviand was goed gevuld. De drankjes daarentegen hadden meer aandacht nodig.

Het weer was dorstig en dus moesten we nog even shoppen bij de lokale super voor een nieuwe voorraad. De bemachtigde fles witte wijn hingen we (nog) even in een emmer buiten boord om lekker koel te houden…

En zo voelden we ons de koning te rijk

We vielen met de neus in de boter om het zo maar te noemen. We hadden het mooiste plekje weten te bemachtigen en zaten eerste rang met prima zicht op de startlijn. Er stond een mooi briesje en het zonnetje scheen oppermachtig. En zo voelden we ons de koning te rijk.

Het werd een spannend schouwspel met zelfs een herstart. De skûtsjes stevenden recht op ons sloepje af, die door de zuiging steeds meer naar voren dreef, om op het allerlaatste moment een slag te keren om koers te zetten richting de finish.

Zodra de wedstrijd was afgelopen werd het een grote afvaart van bootjes, kriskras door elkaar, iedereen weer op route huiswaarts. Zwaaiend, toeterend en sommige met een flinke vaart richting de thuishaven. Wij dus ook en jij mag raden waar die heerlijke fles wijn is gebleven. Juist! De emmer hing nog overboord, maar zonder de witte wijn.

Die ligt heerlijk koel te wezen op de bodem van het Pikmeer.

Ingrediënten voor 2 personen (2 omelets):

4 eieren
½ stronk broccoli
Roomboter
Scheutje olijfolie
Herbamare kruidenzout
50 gram Pecorino kaas

Aan de slag:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en breng aan de kook. Ongeveer 10 minuten laten koken. De eieren klutsen en op smaak brengen met zout. In de pan een beetje roomboter met olijfolie verhitten en de helft van de voorgekookte broccoliroosjes toevoegen. Even kort roerbakken en dan het eiermengsel toevoegen. Een beetje kaas toevoegen. Laat de omelet op een laag vuur garen.

Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial