06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Naast turn up the heat – de buitentemperatuur klimt al lekker omhoog – is het vandaag vooral turn up the beet! Een feest was het afgelopen week. Op de rol stond een reünie van mijn vorige maand gevolgde yoga-schrijfweek te Madeira. Naast het beregezellige samenzijn met de dames was er uiteraard gespreksstof genoeg.

Hier en daar ook de verdieping zoekend net als op Madeira. Er was genoeg stof tot lachen, gieren, brullen en laat mij jou vertellen dat wij dat ruimschoots hebben gedaan. Allemaal waren we het erover eens dat Madeira ons veel heeft gebracht. En ook nu mag een schrijfopdracht niet ontbreken. De schrijfspier wordt flink aan het werk gezet. Een combinatie van schrijven en tekenen verstrekt het schrijfproces des te meer. Creativiteit ten top en dat levert de mooiste kunstwerken op.

Drinken op het goede leven

Even zaten wij weer op de Madeira beat. Lekker ritme van zon, zee & een zoete poncha – het lokale drankje. Een heerlijk temperatuurtje vergezelde ons iedere dag. Outdoor schrijven op het terras met zicht op zee. Cruiseschepen kondigden hun komst luidkeels aan met de scheepshoorn. Iedere dag een yogasessie gevolgd door een ontbijt en afgemaakt met een heel gevarieerde schrijfopdracht.

En als het ‘speelkwartier’ geëindigd is  komen de alcoholische versnaperingen al snel voorbij. We drinken op het goede leven – gevierd op Madeira – maar ook thuis. We hebben de spiegel weer levensgroot voorgehouden en daarmee ook weer mooie stappen gezet naar het volgende niveau van persoonlijke of bedrijfsmatige ontwikkeling. Schrijf je rijk zou ik zo zeggen!

Fris en fruitig

En dan nu het turn op de beet recept. Je had het vast al geraden, met rode bieten! Heerlijk fris en fruitig en zo met deze temperaturen en de zomertijd in het verschiet mag deze salade niet ontbreken. Het was een feestmaal afgelopen week, dat kan ik je zeggen en zoals gebruikelijk volgt onderstaand het recept.

Ingrediënten:

  • 4 voorgekookte bietjes
  • 250 gr feta of geitenkaas
  • 4 takjes munt
  • 70 gram rucola sla
  • 10 walnoten
  • 2 appels (friszoete)
  • Peper
  • Herbemare keukenzout
  • 1 bosui

Aan de slag:

Snijd de voorgekookte bietjes in kleine stukjes en verbrokkel de kaas. Snijd de appel en de bosui heel fijn. Crunch de walnoten of snijd deze met een snerp mes fijn.  Voeg dit alles samen inclusief de rucola sla – pikante smaak. Maak het af met de blaadjes munt, 2 eetlepels olijfolie. Tot slot strooi je kruidenzout erover. Even laten staan om de smaken in te laten trekken. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial