06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Ik had trek in een broodje burger. Nee, geen hamburger, maar wel een Vega vrijdagburger. Alle ingrediënten stonden uitgestald op mijn aanrecht en ik ging er vol goede moed mee aan de slag. Lekker kokkerellen en smaken uitproberen.

De kruiden en specerijen kunnen je huis zo vullen met karakter

Zeker nu de weersomstandigheden ons steeds meer naar binnen sturen. Dan ben ik he-le-maal in mijn sas in mijn keuken. Uren kan ik er vertoeven en de tijd compleet verliezen.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben met kikkererwten aan de slag gegaan. Nu kan ik je vertellen dat de vorige versie van een vegaburger behoorlijk mislukt is. Nee, de smaak was ok, alleen de uitvoering was belabberd. Hij was onsamenhangend en kruimelig, waardoor het op alles leek behalve op een burger. Met moeite kreeg ik ‘de burger’ tussen mijn broodje en met enige onhandigheid heb ik ‘m naar binnen gewerkt.

Dat moest toch ook anders kunnen en daarom ga ik het vandaag gewoon opnieuw proberen!

Want het is jezelf echt verwennen met zo’n heerlijk broodje burger. Wil je liever geen broodje? Geen probleem, ze zijn ook lekker met (zoete aardappel) frietjes en salade. Mochten 4-6 burgers teveel zijn, dan kun je ze gemakkelijk invriezen.

Ingrediënten 4-6 burgers:

blik kikkererwten, uitlekgewicht ruim 250 gram
50 gram havermout
2 eieren
halve rode paprika
ui
1 dikke plak courgette
1 teen knoflook
1 el Ras el hanout
snufje Herbamare zout
snufje peper
kokosolie

Aan de slag:

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Ontvel de knoflook en snijd de ui in parten. Doe de kikkererwten samen met de ui en de knoflook in de keukenmachine en maal deze kort. Niet te fijn. Voeg de paprika toe. Weer kort malen. Nu is het tijd om de eieren, de havermout en de kruiden toe te voegen. Zet de keukenmachine nog heel even aan voor het mengen. Eventueel havermout toevoegen als het mengsel nog te nat is. Het deeg verdelen over 4 of 6 ballen. Goed aandrukken en daarna plat drukken op een bord tot mooie burgers.
Verhit de kokosolie in een koekenpan en leg de burgers voorzichtig in de pan. Bak de burgers aan beide kanten in 8 – 10 minuten goudbruin. Keer de burgers niet te snel om anders vallen deze uit elkaar.

Ik zeg: eet smakelijk ?

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial