06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Na een heel voorspoedige vliegreis naar Madeira is het genieten van zon, zee en een zeer aangenaam klimaat. De zon schijnt nu nog een beetje tussen de wolken door en het kwik stijgt al tot zo’n 25 graden Celsius.

Het is winter op Madeira. En in mijn zomerjurkje betreed ik de tempel van het ontbijt. Op het buitenterras met zicht op zee is een tafel gedekt. Heerlijke broodjes met verfijnde jams, zachte kaas en een vers gekookt eitje liggen prachtig uitgeserveerd op tafel. Mijn aandacht wordt direct getrokken door de gele vruchten die naast de pruimen op een schaaltje liggen te baden in de zon. Eén glimmend gladde grote gele ronde vrucht samen met een tweetal kleine uitgedroogde en verschrompelde versies. Met een mesje snijd ik deze vitaminebom maracuja genaamd open en dan slurp ik met een klein lepeltje het heerlijke vruchtvlees samen met de pitjes naar binnen. De smaken zijn nogal verschillend. De grote maracuja heeft meer een zuurtje terwijl de kleine oudere versies een zachte zoete smaak achterlaten.

Madeira

In een tiny en pittoresk bed & breakfast in de mainstreet van Funchal staat mijn bedje de komende weken. Iedere ochtend en iedere avond de aanblik van de zee. De haven showt de vele cruiseschepen die dagelijks aanmeren om toeristen hun vermaak te laten vinden op dit magische bloemeneiland. Een goede start van de dag betekent een goede shot vitaminen in de morgen. Naast de vitaminen staat er een heerlijk kannetje verse koffie. Want zonder koffie kom ik niet ver. Een scheut verse koffie met een vleugje koffiemelk doen wonderen. In alle rust wordt het ontbijt genuttigd en de zon verovert zoetjes aan terrein. De koffie, het fruit en zicht op de grote stad.

Fruit en vitaminen

Fruit vind je hier op alle hoeken van de straat. Heerlijk zoete waar en het geurt rijkelijk. Verse mango’s die behoorlijk oranje rood zijn gekleurd. Madeira bananen. En zo ook de maracuja. De gele vrucht. De schil is leerachtig en geelgroen. Het vruchtvlees bestaat net als bij de passievrucht en de granaatappel uit voornamelijk pitjes, waaromheen een soort schil zit. Het vruchtvlees is lekker zoet en toch fris en milder dan bijvoorbeeld de passievrucht.

Smakelijk en zonnige groet van Madeira!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial