06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Yesssss! Daar is ie dan mijn ultrafijne megaluxe kookmachine. Na een workshop te hebben gevolgd met dit apparaat wilde ik natuurlijk meteen zo’n versie in mijn keuken.

Ik heb toegang tot alle recepten van all over the world. Zo kan ik de lekkerste recepten uitproberen en verfijnen tot mijn eigen smaak. Het enige wat ik nodig heb is een stroompunt en WiFi. Dat is alles! De machine leidt me gemakkelijk door het kookproces. Een eitje. Ja die klop ik op een later moment nog wel eens op. Eerst heb ik zin in een zomers shotje.

Thermomix

Wel zes functies heeft dit apparaat beschikbaar. De thermomix. Het is zo’n aanwinst in mijn keuken. En niet alleen in die van mij. Ik ga de komende weken op avontuur en daar helpt deze machine mij gigantisch mee. Op het Zweedse platteland zijn uiteraard de verse groenten en fruit niet aan te slepen en daarmee ga ik heerlijk aan de slag. Nieuwe recepten uitproberen en gewoon aan de slag gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in. Hopelijk heb ik enthousiast publiek beschikbaar die zich als proefpersoon wil opwerpen. Letterlijk dan hé? Proeven van de heerlijke gerechten die dit apparaat kan fixen.

Franse standaard

In Frankrijk staat zo’n machine bijna standaard in een keuken. Ik zit in een collectief waarin gretig de mooiste gerecht worden uitgeserveerd. Ook allerlei baksels. Maar ook chutneys, soepen, notenpasta noem maar op. Voorlopig ben ik er wel even zoet mee.

Nu het recept voor een frisse shake. Is het niet een plaatje? De smaak is verfrissend en vullend met de wortel erdoor. Een prima opkikker voor in de middag. Zeker wanneer het kwik stijgende is. Mooi weer gaat het dit weekend zeker worden. Geniet van je weekend! ?

Mangoshake: 

  • 1 wortel
  • 1 mango
  • 4-5 sinaasappelen
  • 1 citroen
  • Snufje cayennepeper en/of kurkuma
  • Enkele blauwe bessen (voor garnering)

Aan de slag:

Je bent een staafmixer dan wel blender nodig. Schil de wortel en snijd deze in partjes. Net als de mango, sinaasappelen en citroen. Meng het geheel in de blender tot een sapje. Eventueel ijsblokjes toevoegen of gekoeld water. Heerlijk verfrissend en het helpt je zeker een warme dag door te komen!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial