06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Wat eten we vandaag? Vandaag gaan we op de groene toer en eten we een populaire groente van het seizoen: de asperge.

Het seizoen is net aangebroken, waardoor de schappen zijn gevuld met hele verse asperges. Heerlijk!

Ik heb gekozen voor de groene versie, omdat die meer smaak heeft en je er minder werk van hebt. Je hoeft ze namelijk niet te schillen. Aangezien de groene asperge boven de grond groeit, bevat die meer vitaminen dat de witte. Ik heb zelfs een vlog gemaakt over het groene goud. Nieuwsgierig geworden?

Ingredi├źnten voor 4 personen:

300 gram quinoa
400 gram broccoli(rijst)
Verse munt
Verse bieslook
50 gram ongezouten cashewnoten
Een citroen
1 eetlepel (vloeibare) honing
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel kokosvet
400 gram groene asperges
150 gram geitenkaas
Snufje zout

Aan de slag:

Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes/stukjes met de hand of in de machine (blender) tot de grootte van rijstkorrels. Doe de quinoa samen met de broccolirijst in een grote pan. Giet er kokend water op (zie verpakking van de quinoa) en laat dan ongeveer 10 minuten garen (afgedekt). Snijd de bieslook, verse munt en noten fijn. Pers de citroen uit en meng dit sap met de honing en olijfolie voor de dressing. Ondertussen de asperges afspoelen en het harde onderkantje eraf snijden. Een beetje kokosvet in de pan doen en de asperges kort bakken of grillen.
Nadat de quinoa en broccolirijst gaar zijn, deze mengen met de munt, bieslook en cashewnoten. Als laatste de geitenkaas erover verdelen.

Eetsmakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial