06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Vanmiddag tijdens een wandeling in het bos de meest prachtige paddestoelen gespot.

Helemaal blij word ik wanneer het bos zulke aardse geuren verspreid.

Tijdens de wandeling ritselt het blad onder je voeten en zo af en toe voel je de blubber onder je laarzen verplaatsen met de nodige luchtbellen. Niet alleen de geuren maar ook het kleurenpalet is rijkelijk vertegenwoordigd als je goed om je heen kijkt. Een lust voor het oog.

De eekhoorntjes maken er een sport van om je te ’teasen’. Geluid maken ze om je nieuwsgierig te maken en vervolgens zetten ze het op een rennen. Als een malle rennen ze de boom in en springen ze van tak naar tak. Het is warempel een kunst om ze te spotten, laat staan vast te leggen op beeld. Omdat het seizoen aan het wisselen is en de temperatuur daalt zijn de eekhoorns druk in de weer met de aanleg van hun eigen persoonlijke voedselkamer.

De nodige inspiratie is onderweg in de natuur opgedaan en ik ben weer helemaal geaard. En met deze status trek ik erop uit om zuiver en alleen de lekkerste paddestoelen, de stevigste koolbladeren, kakelverse taugé en supergroene platte peterselie uit de schappen te plukken op de markt. De zuiverste bouillon wordt getrokken met enkel en alleen biologische kippenbouten. Zacht en rustig pruttelt de bouillon enkele uren in de Thermomix.

Vegetarisch?

Een kruidenbouillon wil net zo goed. Een vleugje Tamari maakt het geheel natuurlijk af omdat dit het aardse karakter nog meer accent geeft.

Eet Smakelijk!

Ingredienten:

2 grote bladeren van de spitskool

125 gram taugé

200 gram kastanjechampignons

150 gram oesterzwammen

1 tuinkruidenbouilonblokje

1 tl Herbamare zout

2 takjes platte peterselie

300 gr biologische kippenbouten

Aan de slag:

Breng 1,5 liter water samen met een bouillonblokje aan de kook. Voeg de kippenbouten toe en breng de bouillon aan de kook. Voeg 2 laurierbladeren en 3 kruidnagels toe voor de smaak. Vervolgens zachtjes enkele uren laten sudderen. In de Thermomix kan de slowcooker geactiveerd worden. Nadat het vlees makkelijk van het bot los kan komen is de bouillon gereed. De bouillon afgieten en het vlees met de hand van het bot plukken. Doe het vlees weer in de pan.

Vegetarisch?  Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg een bouillonblokje toe samen met 2 laurierbladeren en 3 kruidnagels.

Maak alle ingrediënten schoon en snijd vervolgens de paddestoelen in reepjes of schijfjes. De koolbladeren net als de platte peterselie in smalle reepjes snijden.

Voeg deze toe aan de bouillon en laat dit zo’n 15-20 minuten zachtjes koken. Op het laatst de taugé toevoegen aan het geheel net als een snufje Herbamare zout van Dr. Vogel en een scheutje Tamari (biologische soya saus).

Inmiddels geeft je keuken al de lekkerste geuren af en verspreid dit in je eigen huis. Nu hoef je alleen nog maar aan tafel te schuiven en te genieten van je heerlijke maaltijdsoep.

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial