06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Zondag 9 december 2018 was het dan zover. Mijn eerste deelname aan Nationale Snertdag. Onder het motto:

“Maak van je snertdag een feestdag!”

voelde ik mij geroepen om een bijdrage te leveren. Het doel van dit jaarlijkse evenement is samenzijn met mensen uit je eigen buurt en dat verspreid door heel Nederland. En een kopje snert is natuurlijk het verbindmiddel. En zo gezegd, zo gedaan.

Mijn piepkleine woonkamer werd omgetoverd tot een heus restaurant, een snertrestaurant welteverstaan.

Deelnemers konden zich inschrijven via een website om een kom snert te bemachtigen. Ik had de dag ervoor al een flinke pan snert gekookt. Want zoals je misschien wel weet smaakt ie een dag later 10 keer beter. En zo werd er zondag (h)eerlijke snert uitgeserveerd. Begeleid door een smeuïg stukje roggebrood met buikspek.

Zal ik nog meer vertellen of loopt het water je al in de mond?

Samen met een fijn gezelschap hebben wij gegeten. En hoe leuk is het gastvrouw te zijn met een gecombineerd gezelschap van bekenden en onbekenden. Samen tafelen en heerlijk genieten van een maaltijd. Na of eigenlijk al tijdens het eten worden de (sterke) verhalen verteld en gedeeld in het gezelschap. Van vrolijke tot informatieve versies en zo werd aandachtig luisteren moeiteloos omgezet naar een bulderende lach. Zo af en toe vlogen de decibellen ons om de oren. Het was een feestje zoals bedoeld en dus voor herhaling vatbaar.

En zo valt er veel te beleven met het maken en uitserveren van snert. En eten zal altijd een verbindende factor spelen.

Hoe zien jullie snertdagen eruit?

Hartelijke snertgroet,
Gerda Uiterwaal

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial