06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Met de Paasdagen in het verschiet puilen de supermarkten uit met chocola. Chocolade eitjes, paaspoppen, noem maar op! We weten allemaal dat je van chocola blij wordt en daarom vandaag: de pains au chocolalala! 

Het is een zomerse dag in de bergen (ruim 20 graden Celsius). Ik kom net terug van een korte wandeling naar de afvalafdeling verderop in de straat. In Frankrijk wordt plastic, papier, glas & restafval gescheiden. Tijdens deze wandeling verzin ik een idee voor het wekelijks recept.

Na de dump is het stevig opwaarts wandelen en bewust maak ik de passen niet te groot. Onderwijl ga ik op in de omgeving. De hoogste bergtoppen zijn nog besneeuwd. Dan ruik ik de sering, die vol ik bloei staat. Een paar passen verder hoor ik een heel koor krekels zingen in het grasveld dat het een lieve lust is, bij de postbussen ga ik de hoek om. Het zonnetje draagt inmiddels een lichte sluier, maar ik voel nog steeds de warme gloed op mijn huid. In een fractie wordt ik uit mijn gedachten gehaald door een penetrante geur, restafval van de donkeys. Na het passeren van de donkeys ruik ik weer een lieflijke geur, de blauwe regen. Ik zie dat de bloei over het toppunt heen is zal binnenkort de bloesem laten gaan. Maar de geur is gelijk aan parfum. Dan is plots mijn wandelingetje voorbij en ga ik aan de slag met het recept.

Delicatesse

Nog even over de chocola. Du vin, du pain. Du pain au chocolat. Ik heb verse gehaald bij een piepkleine bakker. Een echte delicatesse hoor! Met echte boter gemaakt en bij het vastpakken deukt ie een beetje in en de buitenste laag snippert een beetje los. Zachte chocola is erin verwerkt. Ik maak er een lekkernij van op z’n Frans, een broodpudding. Omdat het feest is mag de suiker niet ontbreken. Serveren kun je deze lekkernij bij de brunch of als nagerecht. Een kop koffie erbij of een bolletje ijs.

Ingrediënten: 

  • 4 (verse) pains au chocolats
  • 4 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • 100 ml kokosmelk
  • Poedersuiker

Aan de slag:

De oven voorverwarmen op 180-200 graden Celsius. De ovenschaal invetten. De pains in 3 parten snijden en verdelen over de schaal. Met een mixer de eierdooier met de suiker opkloppen.

Al kloppend de slagroom & kokosmelk toevoegen. Verdeel dit mengsel over de pains in de schaal en zorg dat het brood de room opneemt door er zachtjes op de drukken.

De ovenschaal in de oven zetten en in ongeveer 30 minuten afbakken. Net voor het serveren eventueel bestrooien met poedersuiker èn smullen maar.

Deze broodpudding is het lekkerst wanneer deze warm wordt geserveerd.

Bon appetit & joyeuses Pȃques!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial