06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Een gerecht ȧ la Cherda (uitspraak met de ch van champagne). De G is een behoorlijk lastige letter in het Frans. Na een dag hard werken is een complete maaltijd in de avonduren een welkome aangelegenheid.

Vandaag kregen we eind van de middag een fikse regenbui om de oren, waardoor we eigenlijk versneld de klus afmaakten. Een sportsessie stond ook nog gepland, want een sportschool is hier in de bergen natuurlijk niet te vinden. En geloof me de meeste bewoners alhier zijn fysiek voldoende actief om ’s avonds niet meer te hoeven sporten.

Naast het steigerbouwen, waar ik zo onderhand dagelijks mee bezig ben, is training twee keer in de week nog steeds aan de orde. Om het geheel af te sluiten nog enige buikspieroefeningen en als kers op de taart een paar kleine rondjes zwemmen in het zwembad. Had ik al genoemd dat het water rond de 18 a 19 graden Celsius is? Voor de echte liefhebber of doorzetter dus.

Vers en voedzaam

En na zo’n dag van fysieke inspanning is een goede maaltijd zeker op zijn plaats. Met een variatie aan ingrediënten die al in huis zijn maak ik dit gerecht. Weet je nog? De supermarkt is niet direct om de hoek. Gelukkig heb ik altijd verse en hele groenten in huis. En natuurlijk mogen de Franse kruiden niet ontbreken – Herbes de Provence.

Sluimerstand met zicht op bergen

Na het déjeuner is het heerlijk uitbuiken, buiten op het terras onder een kleedje of binnen dicht bij het kacheltje. Met flinke rode konen vertoeven we dan in een sluimerstand. Buiten – op het terras – is het net als tv-kijken. Ieder moment van de dag zien de bergen er anders uit. Door de zon, de bewolking. Nu aan het einde van de dag wordt het licht anders en zien ze er zo betoverend uit, de bergen. Je raakt er maar niet op uit gekeken. En zo zitten we samen dan nog even tv te kijken.

Ingrediënten 3-4 personen:

  • 5 niet al te grote aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • 2 grote witte uien
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout
  • Herbes de Provence

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op ongeveer 225 graden Celsius. De bakplaat bedekken met bakpapier en de aardappelen, wortelen, uien, courgette snijden. Ik snijd ze het liefst als soort van frietjesmodel (lange smalle repen). De knoflook heel fijn snijden.

Vervolgens alle ingrediënten uitstorten op de bakplaat en husselen en gelijkelijk verdelen. Een snufje zout en peper toevoegen en de kruiden erover strooien. Een flinke scheut olijfolie erover sprenkelen. Schuif de bakplaat in de oven en laat het geheel gaar worden in zo’n 30-45 minuten. Om de 15 minuten even omscheppen. Bon appetit et salut du France!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial