06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Vandaag ben ik de dag gestart met het maken van deze kleurrijke collage. Willekeurig plaatjes sorteren en uitscheuren. Meters reclamefolders en tijdschriften zijn voorbijgekomen. Dit is een weergave van mijn gevoel vandaag: vrolijk & uitbundig! Ik voel me goed. Het hele kleurenpalet is ingezet. Uitbundig… dat mijn energielevel zo hoog is, dat ik bijna uit mijn vel knap. Uitbundig met een uitroepteken. Herkenbaar? Of zou het je wens zijn..

Herstellend vermogen lichaam

De afgelopen periode ben ik druk fysiek in de weer geweest. Optrainen binnen een bepaalde range om zijn knieblessure zo goed mogelijk te ontlasten. Mijn upper-body  is daardoor zo goed mogelijk getraind. Ik had hulp van een personal trainer. Ik heb echte spierballen gekweekt! Wat komen ze goed uit nu, met het gebruik van krukken.

Naast het fysieke deel ben ik aan de slag gegaan met goede voeding. Natuurlijk ben ik daar al een tijdje actief mee. Maar de afgelopen periode heb ik mij behoorlijk ingezet om het hele kleurenpalet aan groente en fruit te nuttigen. Ik heb het idee opgevat om mijn lichaam zo volledig mogelijk te voorzien van vitaminen en mineralen, om mij optimaal fit te voelen.

Niks vreemde groenten en fruit, maar gewoon zoals oma ze zou gebruiken in de keuken. Hele groenten en geen pakjes en zakjes. Er is flink gestapeld, om in sporttermen te spreken.

In variaties van stampotten en shakes, tot soepen aan toe. Bijna het hele scala aan vitaminen en mineralen is onlangs voorbij gekomen. Ik hoopte daarmee een meer dan goede start te maken met het revalidatieproces. Laat dat nu precies mijn startpunt zijn, de zogenaamde nullijn. De lijn van waaruit ik mij weer ga opwerken tot sportvrouw. Straks als de zon zijn kracht heeft hoop ik weer te gaan stralen in het rennersveld.  En niet te vergeten te shinen met mijn racefiets op cols in Frankrijk.

Geef kleur aan je dag!

Goed voor jezelf zorgen begint wat mij betreft met goede voeding. Wanneer je liefde een aandacht besteed aan je voeding – het liefst niet meer dan drie maaltijden per dag – dan krijgt je energielevel vanzelf een boost. Drie maaltijden per dag zodat je immuunsysteem met mate wordt belast en tijd heeft om tot rust te komen net als je darmen. 3 maal daags een volwaardige maaltijd is voldoende. Gewoon heerlijke, gevarieerde maaltijden met eerlijke producten.

Door aandacht aan je voeding te geven, geef je aandacht aan jezelf. Je werkt je omhoog op de energieladder. Je energievoorraad neemt toe, waardoor je je kokervisie langzaamaan verruilt voor een meer open en wijde blik.

En juist met deze wijde blik heb je een betere kijk op jezelf en waar je je bevindt. En nu je deze blik hebt verkregen, is het gemakkelijker om keuzes te maken. Niet meer (of juist minder) afhankelijk zijn van de omstandigheden, maar juist de omstandigheden creëren door keuzes te maken. Juist! Je energielevel gaat nog meer stijgen. Je gaat goed in je vel zitten.  Je gaat kleur bekennen. Kleur aan je dag geven: ‘wat zie ik zoal om mij heen?’ Kijk ik door een roze bril – of zijn mijn dagen juist grijs ingekleurd? Zie ik de kleuren die mij omringen, of ga ik aan ze voorbij? In welke stemming brengen mij deze kleuren? Welke kleur trek(t) je aan? Wat is jouw energieniveau?

Welke kleur geef jij deze dag?

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial