06-273 287 95 info@natuurlijkgerda.nl

Baksels en zoetigheden. Er is een ruim aanbod aan lekkernijen. Maar hoe maak je iets lekkers van restanten? Want nu het einde van de week in beeld komt is het verstandig met geen tot zo weinig mogelijk ‘left overs’ de eindstreep te behalen. Ieders keert dinsdag weer huiswaarts en waar moet de etenswaar dan heen? En zo belanden broodjes van de vorige dag in een zoetig broodgerechtje. Het zogenaamd verloren of gewonnen brood. Op verzoek maakte ik er ouderwetse wentelteefjes en mijn favoriete broodpudding van. De broodpudding kwam eerder al in beeld.

Broodpudding

De (zondag)ochtendstond geeft goud in de mond

Heerlijk kakelverse bolletjes van de echte bakker samen met een fruitige eiwit shake met rood diepvriesfruit en speciaal voor de zoetekauw een verrukkelijk lauwwarme broodpudding en versgebakken grootmoeders wentelteefjes. Voor ieder wat wils. En op de zondag wordt er net als thuis een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd. Voldoende koffie en thee plus een feestelijke tafel gedekt met lekkernijen. Echt zoals een zondag hoort te zijn… goud in de mond.

Wentelteefjes

Ken jij deze nog van vroeger? Ik bakte ze regelmatig op de woensdagmiddag voor het speelkwartier aan voor mijn kinderen en hun vriendjes. Hele blije smoeltjes had ik dan aan tafel. Pannenkoeken met een twist en nog voedzaam ook. Het suikergehalte probeer ik zo laag mogelijk te houden. De vanillesuiker kan dan ook met gemak verruild worden door kokosbloesemsuiker. Wentelteefjes zijn heerlijk voor het ontbijt of lunch.

Wentelteefjes uit grootmoeders tijd

En je kunt naar hartenlust variëren met brood (wit/bruin/spel/volkoren/suikerbrood/krentenbrood). 

En zo bakte ik ze lekker bruin op de zondagmorgen.

Ingrediënten:

2 eieren

2 el kokosbloesemsuiker

1 tl kaneelpoeder

250 ml halfvolle melk

8 sneetjes (rest)brood

Kokosolie om te bakken

Aan de slag:

Meng de eieren, suiker, kaneel, melk tot een beslag in de thermomix. Schenk het mengsel in een grote schaal en laat de broodjes een voor een in het beslag weken. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er een beetje kokosolie in. Bak de broodjes om en om goudbruin in de pan. Eventueel bestrooien met een vleugje poedersuiker. Eetsmakelijk!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial